Veel gestelde vragen

Je kunt vrijwel direct starten. Ik plan eerst een telefonisch contact met je in om kort kennis te maken. Tijdens dat gesprek vertel je mij waar je tegenaan loopt en kun je mij vragen stellen. Ik kan je dan vertellen wat ik voor je kan betekenen en hoe ik de coaching ga aanpakken. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Als de klik er van beiden kanten is, gaan we samen aan de slag om (weer) grip te kunnen krijgen op je energielevel en deze door middel van aanpassingen in je leefstijl te verhogen.

Na het kennismakinggesprek plannen we het intakegesprek in. Daar trek ik zo’n 75 minuten voor uit. We starten het intakegesprek met het bespreken van jouw motivatie, doelen en verwachtingen om een goed beeld te krijgen van jouw behoeften en jouw mogelijkheden. Om meer inzicht te krijgen in je huidige gezondheid doe ik een uitgebreide leefstijlcheck. Ligt de aandacht op het fysieke vlak dan zal ik tevens een aantal lichaamsmetingen doen, waaronder gewicht, BMI, spierpercentage, vetpercentage en visceraal vet.

Na het intakegesprek staan er vijf coachsessies op de planning. Omdat het een 1-op-1 coachingstraject is, is alles helemaal afgestemd op jouw tempo. Iedere keer kijken we waar je nu staat en wat je nu voor stappen kunt gaan zetten. Afhankelijk van je uiteindelijke doel zijn we een paar maand onderweg. Tussen de coachsessies kan er twee weken, maar ook een maand zitten. Dat ligt helemaal aan de situatie. Tussendoor laat ik je natuurlijk niet geheel zwemmen en hebben we regelmatig contact. Gemiddeld gezien begeleid ik je ongeveer een half jaar.

Dat is helemaal aan jou. De coachsessies duren een uur, maar daarna komt er natuurlijk wel wat ‘huiswerk’ bij, zoals het bijhouden van een slaapdagboek en/of een voedingsdagboek. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aanpassingen voor jou geen tijd meer kosten, maar dat het vaste patronen worden in je leven.

Dat kan ik je pas vertellen als ik meer weet over jou en de jouw grootste uitdaging die je wilt gaan aanpakken. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik jou daar meer duidelijkheid over geven.

 

Het juiste moment is er nooit en excuses bedenken mbt onszelf daar zijn wij moeders goed in 😉 Maar je mag nu zeker voor jezelf gaan kiezen. Wat wil jíj́? Hoe zou het zijn als je straks stappen hebt gemaakt naar een gezond leven mét voldoende energie om te genieten van alle facetten van het moederschap! Wacht niet op een goede dag, maar maak er zelf één.

Heel begrijpelijk, investeren in jezelf is best spannend, maar wat gaat het jou kosten als je het niet doet? Je energieniveau zal niet verbeteren, je gaat je niet gezonder voelen en lichamelijke ongemakken en vage klachten bouwen zich langzaamaan op.

 

Investeren in jezelf kost nou eenmaal geld, maar het laat zich in alle facetten van je leven en geluk terugbetalen! Bedenk wat het je oplevert aan het eind van het programma. Gun het jezelf om straks die fitte, leuke mama te zijn vol energie, lekker in je vel en meer in balans. Het is mogelijk in drie termijnen te betalen, zodat je niet het gehele bedrag in één keer hoeft te betalen. 

Leefstijlcoaching valt onder preventieve zorg en wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering door verzekeraars. In sommige gevallen worden de kosten vergoed door het UWV of door de werkgever. Sommige werkgevers hebben een speciaal vitaliteitspotje of persoonlijk ontwikkelingsbudget voor (leefstijl)coaching. Voor de werkgever is het ook voordelig als hun werknemer fit op het werk verschijnt in plaats van de zoveelste ziekmelding. Maak het dus bespreekbaar op je werk.

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. De GLI is een intensief traject van 2 jaar en bestaat tevens uit groepscoaching.

Het traject dat ik aanbied is alleen 1-op-1 coaching en geheel afgestemd op jouw behoeften en wensen. Dat maakt het ook gelijk een stuk persoonlijker en ook bij een gezonde BMI kan ik je helpen. Toch even je voeding onder de loep nemen, omdat het gezonder kan? Zoek je naar meer ontspanning, wil je je slaap verbeteren of kijken naar hoe je naast je drukke job als moeder (en al je andere taken) met volle bak energie de dag doorkomt? Ik inspireer en motiveer jou naar liever naar een gezonde leefstijl vol energie, dan dat ik je dingen opleg.

De term leefstijlcoach komt steeds vaker voor en dat is niet voor niets. Een leefstijlcoach kijkt namelijk naar het gehele plaatje en let niet alleen op voeding om bijvoorbeeld af te vallen of gezonder te leven. Ik ben van mening dat het één niet zonder het ander gaat. Beweging, slaap, ontspanning en mindset zijn aspecten waar je je ook op moet focussen als je gezonder wilt worden. Een leefstijlcoach pakt al deze aspecten aan. Met het aanpassen van je gehele leefstijl is het mogelijk om duurzame gedragsverandering te realiseren. Een antwoord op wat een gezonde leefstijl is, lees je hier.

Naast mijn hbo opleiding bij Sonnevelt en de nodige opgedane kennis en expertise, kan ik je zeggen dat ik weet waar ik over praat met twee jonge kinderen, huishouden, partner, bedrijf én een sociaal leven. Balans is key en ik help jou graag naar die balans! Met mijn kennis en visie op gezondheid en mijn inlevingsvermogen, omdat ik dezelfde fases heb doorlopen, kan ik jou begeleiden naar een gezonde en fitte mama!

Als leefstijlcoach ben ik van mening dat alleen focussen op je einddoel een te grote stap is. Focussen op wat je sneller en makkelijker kunt veranderen is de beste manier om iets ook blijvend te kunnen veranderen.

Los van een vergoeding door de zorgverzekering is het vooral belangrijk om te kijken of een coach bij je past en of er een klik is. Van beide kanten! Ik zal zelf ook eerlijk zijn als ik merk dat ik je niet kan helpen of als we niet helemaal op hetzelfde level zitten. In niet-medische gevallen gaat het vooral om dat jij je prettig voelttijdens het gehele traject én dat jij je doel(en) behaalt.

Zeker! Je kunt altijd vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek inplannen via de contactpagina.

Scroll naar boven