In de huidige gehaaste tijd sta je voor veel uitdagingen als het gaat om het behouden van een optimale gezondheid. Echte voeding, een gezonde leefomgeving, beweging, ontspanning en voldoende slaap vormen de pijlers voor een gebalanceerd leven.

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om je lichaam in balans te brengen met voeding alleen. Daarom is het belangrijk om te erkennen dat we vaak tekorten hebben aan bepaalde vitamines en mineralen, die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Bovendien is de voedingsbodem van onze gewassen uitgeput, waardoor ons voedsel minder voedingsstoffen bevat dan vroeger.

Waar kun je dan het beste beginnen? Het is raadzaam om eerst de basis op orde te krijgen met hoogwaardige supplementen van goede kwaliteit. Onthoud: ‘Je kunt beter minder nemen van goede kwaliteit dan meer van slechte kwaliteit.’

Waarom supplementen?

Als moeder begrijp ik als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om alle ballen in de lucht te houden: de zorg voor je kinderen, je veeleisende baan, het eindeloze huishouden, je geliefde hobby’s, en de sociale verplichtingen die ons leven vullen.

We blijven vaak maar doorgaan, zonder een moment voor onszelf, en dit resulteert vaak ongemerkt in een overweldigende hoeveelheid stress. En wist je dat deze stress kan leiden tot het verlies van essentiële vitamines en mineralen in ons lichaam? 

Maar dat is niet de enige reden waarom ik met passie pleit voor het nemen van supplementen. Het is soms gewoon niet haalbaar om je lichaam in perfecte balans te houden en alle benodigde voedingsstoffen uitsluitend uit je voeding te halen. Dit is waar supplementen een buitengewoon waardevolle rol kunnen spelen in ons welzijn.

Energie Supplementen Marjet Leefstijlcoaching
Energie Supplementen Marjet Leefstijlcoaching

Het is waar dat supplementen niet dezelfde strenge registratie-eisen hebben als medicijnen, wat betekent dat vrijwel iedereen zomaar iets op de markt kan brengen en beweren dat het goed voor je is. Dat kan verwarrend zijn en je inderdaad overweldigend. Maar laat je alsjeblieft niet verblinden door het overvloedige aanbod van leveranciers.

In plaats daarvan wil ik je aanmoedigen om grondig onderzoek te doen en te kiezen voor supplementen van uitzonderlijke kwaliteit. Alleen deze kunnen naar mijn diepe overtuiging echt het verschil maken. Vermijd supplementen die vervuild zijn met schadelijke stoffen zoals pesticiden, toxines, of geoxideerde ingrediënten.

Door te kiezen voor hoogwaardige supplementen kun je er zeker van zijn dat je lichaam de essentiële voedingsstoffen ontvangt die het nodig heeft. Dit is een cruciale stap om jouw gezondheid te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je in staat bent om op je allerbest voor jezelf te zorgen. 

Doe goed onderzoek naar welke supplementen je wilt gebruiken

Kortom, supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn, vooral in drukke tijden waarin het moeilijk is om altijd de juiste voedingsstoffen uit voeding te halen. Maar let op, kies altijd voor goede kwaliteit supplementen die voldoen aan jouw behoeften en normen!

Het zou jammer zijn als je al jarenlang supplementen gebruikt die mogelijk meer schade aanrichten dan dat ze goed doen voor je lichaam. Zonde! Zowel voor je lijf als voor je portemonnee. Of misschien ben je zelfs niet op de hoogte van de vele voordelen die supplementen speciaal voor jou kunnen bieden.

Ik deel graag mijn favorieten met jou. Dit zijn echt drie toppers waar ik super enthousiast over ben!

Omega3 visolie Eqology Marjet Leefstijlcoaching

Omega3 Visolie

Iedereen heeft omega3 vetzuren nodig. Het zijn belangrijke bouwstenen voor onze cellen en ze zorgen ervoor dat onze celwanden flexibel blijven. 

Die flexibiliteit zorgt voor de opname van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen, remt ontstekingen (de basis van heel veel welvaartsziekten) en versterkt het immuunsysteem.

Door het gebruik van visolie merk je snel effect!

Vitamine D3/K2 Eqology Marjet Leefstijlcoaching

Vitamine D3/K2

Vitamine D3/K2 mag ook zeker niet ontbreken in je dagelijkse ritueel.

De combinatie van K2 en D3 draagt bij aan een sterk immuunsysteem, helpt bij het voorkomen van chronische ziektes, verbetert de botdichtheid en zorgt voor gezondere bloedvaten. Dit betekent dat het jou kan helpen om tal van gezondheidsproblemen te voorkomen.

Aangezien Vitamine K2 en D3 vetoplosbaar zijn, is de combinatie met de Omega 3 Visolie (vetzuren) van Eqology gewoon perfect!

Collageen Eqology Marjet Leefstijlcoaching

Collageen

Collageen is een essentieel eiwit dat als een soort lijm fungeert en in ons hele lichaam te vinden is. De jongere huid produceert van nature veel collageen, maar naarmate we ouder worden, neemt deze productie af. Dit proces begint al vanaf ons 20e levensjaar, mede door tekorten in onze voeding.

Het resultaat? Rimpeltjes, huidverslapping, vlekjes, nagels die snel breken en dunner wordend haar.

Een tekort aan collageen heeft ook andere lichamelijke gevolgen. Het helpt ook bij het verminderen van vermoeidheid en uitputting en bij het behoud van een gezond immuunsysteem.

Meer informatie of bestellen?

Eqology staat voor kwaliteit en is alleen via therapeuten en andere gezondheidsprofessionals te verkrijgen.

Mocht je nog vragen hebben over supplementen, hoe ze werken of hoe ze kunnen helpen bij specifieke klachten. Of als je behoefte hebt aan meer informatie of persoonlijk (en vrijblijvend) advies, aarzel dan niet om mij een bericht te sturen via onderstaand formulier. Samen kunnen we kijken welke supplementen het beste bij jou passen. 

Scroll naar boven