Wat is een gezonde leefstijl?

Bij een gezonde leefstijl denken de meeste mensen vaak alleen aan het aanpassen van het voedingspatroon, maar leefstijl is meer dan dat! Het is niet alleen kijken naar wat je in je mond stopt. Om gezonder en energieker door het leven te gaan zijn er verschillende aspecten die je onder de loep zou moeten nemen. Naast voeding is dat beweging, slaap, ontspanning en tevens je mindset. Een balans hierin is wenselijk om beter in je vel te zitten.

Weinig of slecht slapen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je overdag moe en lusteloos voelt, waardoor je je energie gaat zoeken in iets zoets of heel vets (snelle koolhydraten) of juist kiest voor rust in plaats van bewegen. Wat het risico op ziektes verhoogd. Chronische stress zorgt voor aanmaak van cortisol wat weer vet stuurt richting de buikstreek, met alle gevolgen van dien op lange termijn.

De inmiddels vastgeroeste patronen en denkwijze kunnen je ook in de weg zitten. Je mindset heeft grote invloed op dat wat je wilt bereiken. Het is van belang de overtuiging te krijgen dat je daadwerkelijk kunt veranderen. Door je bewust te maken van je mindset, kun je leren deze aan te passen en je te richten op de oplossing in plaats van het probleem.

De verschillende leefstijlaspecten zijn dus met elkaar gelinkt, vandaar dat we bij het veranderen van je leefstijl alle onderdelen analyseren. Zo zoeken we samen naar de puzzelstukjes om uiteindelijk stappen te kunnen zetten naar een gezondere leefstijl met een blijvend resultaat.

Scroll naar boven